Avenc de l’Espluga

En aquesta sortida érem la Monica, Maragda, Xema, Rafael i jo mateix. A les 7:15h ja érem a Matadepera, al pàrquing de l’Alzina del Salari, ja que l’aproximació és llarga i feixuga. Carregats amb 220mts de corda i material, ens plantem en una hora a la boca de l’avenc, on després de la caminada, esmorzem una mica i ens canviem per entrar a la cavitat.

A la capçalera instal·lem un 50 i baixem els dos primers pous de 18 i 5mts. Entrem en un meandre i tot seguit fa un gir de 180º que ens porta a la instal·lació d’un passamà, per accedir a la boca d’un pou de 17mts. Al fons, un ressalt de 4mts i la boca d’un pou de 28mts. Una galeria de 18mts ens porta a la boca d’un altre pou, aquest de 24mts. Un cop al fons, per uns ressalts, s’accedeix a l’últim pou de 13mts i arribem a la màxima fondària de la cavitat.
Un total de 125mts de desnivell i 320mts de recorregut. Cap amunt!! que ens queden uns quants metres per pujar.
Un cop fora, sorpresa! Plou, hem de dinar i tenim la roba mullada!!!!. Dinem sota la pluja i enfilem camí cap al cotxe (plovent). L’experiència val la pena i com sempre la companyia immillorable. Fins aviat.

Pep Albarran