Memorial Muntanyenc 6-7 i 8 de juliol

Garmo Negro 3051 / Pic d’Anayet 2545 / Llacs d’Anayet (Panticosa)

LLOC Hotel Turmo de Labuerda
PREU PELS SOCIS DEL CESC 128 euros
PREU PELS NO SOCIS DEL CESC 138 euros

INSCRIPCCIONS Les inscripcions estaran limitades a la disponibilitat de places de l’hotel.
Fins el 17 de maig només seran acceptades les peticions dels socis del CESC.
La reserva se efectuarà en ferm personalment a la Secretaria del CESC, abonant l’import de la reserva. 93 867 52 13 els dimarts i dijous de 19 a 21 hores.
A partir del dia 17 de Maig i si encara queden places, es podran inscriure també els que no siguin socis del CESC. Trucant igualment al telèfon del CESC i a continuació abonant personalment l’import de 138 euros.
La data límit per a la inscripció i fer el pagament és el dia 31 de Maig.
El preu de la inscripció inclou el sopar del divendres, l’esmorzar i el sopar del dissabte, i l’esmorzar i el dinar del diumenge, així com l’habitació de les dues nits.

MITJÀ DE TRANSPORT Cotxes particulars (és aconsellable que us poseu d’acord els uns amb els altres per tal d’omplir cotxes i abaratir els costos del desplaçament)

HORARI
DIVENDRES 7 – Ens trobarem al voltant de les 21:00h a l’hotel Turmo per sopar
DISSABTE 8 –
Opció A i B = Ens trobarem a les 06:00h al bar de l’hotel per fer un primer esmorzar i marxarem de l’Hotel a les 06:30h.
Opció C = Ens llevarem a les 07:00h per fer un primer esmorzar, marxarem de l’Hotel a les 07:30h
Un cop acabada l’excursió ens retrobarem a l’hotel Turmo per sopar a les 21:00h
DIUMENGE 9 – Ens llevarem a les 08:00h per fer un bon esmorzar. Marxarem de l’hotel a les 09:00h. Acabada l’excursió ens retrobarem a l’hotel Turmo a les 14:30h per fer el dinar de comiat. LLOC PENDENT DE CONCRETAR

QUÈ CAL DUR El segon esmorzar i el dinar del dissabte, beguda per passar els dos dies, alguna cosa per picar el diumenge a mig matí, calçat i roba adient per passar un dia a la muntanya -penseu que si pugem a 3000m i el temps no acompanya, pot fer força fred-, crema solar, ulleres de sol, gorra o barret, càmera fotogràfica. Segurament també seran necessaris grampons, piolet i paraneus, consultar la setmana abans.

RUTA DISSABTE
Opció A – Garmo Negro 3051m
Des de Panticosoa (1630m), on ja havíem estat fa uns anys, pujarem fins el Garmo Negro (3051m). La dificultat tècnica que presenta és per una banda el desnivell -1430m-, i per l’altra que probablement al juliol trobarem neu, és imprescindible doncs saber caminar amb grampons i utilitzar el piolet.
Començarem l’itinerari al Refugi de la Casa de Piedra, fins al Coll de Argualas 2860m, a la seva dret trobem el Garmo Negro.
Desnivell: 1430m
Hores: 3,45 hores de pujada (Font Luis Alejos, també David Atela)

Opció B – Pic d’Anayet 2545m
De l’Estació d’Esquí de Formigal 1745m, fins a l’Anayet 2545m, hi ha 820m de desnivell, pràcticament la meitat que l’anterior opció, a més per l’altura no hi ha previsió de tanta neu, i les pendents, fins al Llac de l’Anayet, des d’on hi ha magnífiques vistes del Midi d’Osseau, són molt més suaus, cosa que fa que el domini de l’autodentenció no sigui
imprescindible en aquesta proposta.
Començarem a la base dels remuntadors de Mina-Cuvilla, i d’allà començarem a pujar fins els Ibons de l’Anayet 2230m, d’allà ens enfilarem cap el Coll de l’Anayet, que separa el cim del Vertice. Poc abans d’arribar el cim trobem una cadena que ens ajuda a passar per una pedra horitzontal, passat el tram ens enfilarem per una xemeneia d’escassa dificultat (I/II, com la que vàrem fer el passat any per pujar l’Aragaüells) on l’única precaució es no tirar pedres al company que ens vagi darrera.
De tornada podem fer el Veétice, afegint 15 minuts més de pujada.
Desnivell: 820m
Hores: 3 hores de pujada (Font David Atela).

Les opcions A i B estan reservades a persones amb molt bona experiència en rutes d’alta muntanya i que tinguin una forma física adequada per anar per camins d’alta muntanya amb fort desnivell. O en el seu defecte que hagin participat en les sortides prèvies organitzades per el CESC. Els organitzadors seran al final, els qui segons el seu criteri, decidiran si una persona està capacitada per realitzar la ruta. En l’opció A, també serà obligatori portar grampons i piolet, i SABER COM FER-LOS SERVIR.

Opció C – Llacs d’Anayet
Pujar els llacs de l’Anayet ja és una excursió per sí sola. Les vistes del Midi D’Osseau, són magnifiques, hi ha qui diu que en un dia clar es reflexen en els llacs de l’Anayet, que actuen com una autèntic balcó.
Començarem el mateix punt que l’anterior, base dels remuntadors de Mina-Cuvilla (1745), i pujarem suaument fins els llacs.
Desnivell: 485m
Hores: 1:30 hores de pujada (Font David Atela).