Una setmana de vacances pujant 100 Cims al Pirineu

Resseguint valls molt boniques com la de Boí, des de Taüll vàrem assolir el Tuc de la Comamarja. Per l’ancestral camí del Port de Viella, que els antics pobladors d’aquestes contrades havien de fer per arribar a la Ribagorça des de la Vall d’Aran i al revés, abans de que es construís el conegut túnel, vam arribar al Tuc del Port de Viella.

També des de prop del Portillon i gaudint de les vistes de la serralada de la Maladeta i el Pic Aneto vam assolir el Tuc d’Era Entecada. Tot resseguin la Vall d’Isil i trepitjant el Camí de la Llibertat, camí per on molts jueus es van escapar de la persecució dels nazis a la segona guerra mundial, vàrem pujar el Port i el Pic de Clavera.
Sobre la mateixa vall també vàrem assolir els Pics de Moredo i de Pilàs. A la Vall Ferrera pujant pel Port Vell -per on molts republicans van fugir dels franquistes a la guerra civil cap a França, per salvar la vida- ens vam enfilar a la Pica Roja, baixant pel Port de Boet.
El darrer dia, com a torna, el Montcaubo sobre Esterri.
El bon temps ens ha acompanyat i l’ambient del grup ben cohesionat ens ha fet xalar de la natura.
Hem viscut una setmana ben trescada, plena d’aventures, buscant camins, consultant mapes i amb un bon final. Una molt bona experiència per conèixer una mica millor la nostra geografia. Objectius acomplerts i superats!!! Molt recomanable.

Teresa Riera