El Pedró de Tubau

Són les 7 del matí, hem quedat a la Plaça Comptes del Montseny per enfilar cap al Berguedà, avui toca sortida amb el CESC, de fet la meva primera sortida. N’he sentit a parlar tant d’aquest grup excursionista! El meu pare n’era un dels components quan era jove i tota la família ens hem passat hores escoltant les seves aventures a les muntanyes!

L’objectiu d’avui és el Padró de Tubau, una de les propostes del repte dels 100 Cims, un projecte de la FEEC per apropar-nos més a les diferents muntanyes de Catalunya.
Només arribar es respira un ambient de passió per les muntanyes, en Quico ens entreté al cotxe explicant-nos les infinites rutes que ha fet i nosaltres l’escoltem embadalits, com pot recordar i saber-ne tant? El pròxim dia ens endurem una llibreta per apuntar-ho tot!
Un cop arribem a lloc, ens posem a caminar, som vint-i-dues persones i una gosseta, enfilem muntanya a munt i pel camí anem xerrant, escoltant i sobretot aprenent de cada una de les coses que sentim i veiem. També trobem algun bolet, tot i que a mi se m’escampen molts!
Un cop al cim contemplem la meravellosa vista, les cames no estan massa cansades i el recorregut d’anada ha estat de mil contrastos…
A la baixada parem per dinar, ja feia estona que l’estòmac ens demanava teca i tots mengem amb molta afició, ens falta una baixada que entre xerrar d’un i l’altre es fa d’aquelles divertides i que et deixen sorprendre de tant en tant amb nous paisatges i imatges d’aquelles que vols retenir a la retina.
Arribem al cotxe, ho reconec, les cames fan una mica de figa i mentre tornem pensem… quina serà la pròxima?

Marina Duset