Skip to content

Esquí de Muntanya

L’esquí de muntanya és una disciplina de l’alpinisme hivernal que consisteix en l’ascens i descens de muntanyes amb l’única ajuda dels esquís.

Aquesta característica el converteix en un dels esports més complerts que existeixen ja que es precisen diferents habilitats: l’ascensió amb els esquís posats, capacitat per desplaçar-se en el pla i saber practicar el descens, en tot tipus de neus i pendents. A més cal ser bons alpinistes: conèixer les característiques de la muntanya hivernal i els seus perills i dificultats.

La secció d’esquí de muntanya del CESC sorgeix de l’afany d’uns socis del CESC per gaudir de la muntanya tot l’any, unit a la nostra afició per l’esqui i per l’alpinisme.

Els orígens de la secció d’esquí del CESC es remunten a l’hivern del 2011 amb la realització del primer “Curs d’esquí de muntanya de nivell 1”. Aquest curs va tenir una participació de 13 persones, que formen la base de l’actual grup d’esquí. La colla es va anar ampliant amb el cursos del 2012 i del 2013, i consolidant amb el curs de nivell 2 del 2015.

Al ser una secció amb forta temporalitat aprofitem al màxim la temporada de neu, per la qual cosa, a banda de les sortides publicades al Butlletí, organitzem sortides tots els caps de setmana possibles, que es proposen mitjançant el WhatsApp.

La secció organitza sortides a pistes a principi de la temporada i sortides de cap de setmana per fer esquí de travessa. Compartim sortides amb les seccions de muntanya i d’alpinisme, en les que alguns van amb raquetes i altres amb esquís. Entre aquestes, és molt apreciada la sortida al refugi dels Estanys de la Pera. És un cap de setmana d’iniciació que permet conèixer l’esqui de muntanya amb facilitat.

Les sortides d’esquí alpí són útils per preparar la temporada, practicar i agafar experiència per a les esquiades fora de pista.

Com en d’altres activitats de muntanya, es tracta d’un esport de risc. Cal material i equip específic, així com una preparació física i capacitat tècnica que depassa de molt el simple domini de les habilitats de descens. Es recomana que per practicar l’esquí de muntanya s’hagi assolit un bon nivell en pistes negres.

Us animem a tots a esquiar amb nosaltres!!

Esdeveniments de la secció

Articles del CESC