Esquí de Muntanya
L’esquí de muntanya és una disciplina de l’alpinisme hivernal que consisteix en l’ascens i descens de muntanyes amb l’única ajuda dels esquís.
Aquesta característica el converteix en un dels esports més complerts que existeixen ja que es precisen diferents habilitats: l’ascensió amb els esquís posats, capacitat per desplaçar-se en el pla i saber practicar el descens, en tot tipus de neus i pendents. A més cal ser bons alpinistes: conèixer les característiques de la muntanya hivernal i els seus perills i dificultats.
La secció d’esquí de muntanya del CESC sorgeix de l’afany d’uns socis del CESC per gaudir de la muntanya tot l’any, unit a la nostra afició per l’esqui i per l’alpinisme.
Els orígens de la secció d’esquí del CESC es remunten a l’hivern del 2011 amb la realització del primer “Curs d’esquí de muntanya de nivell 1”. Aquest curs va tenir una participació de 13 persones, que formen la base de l’actual grup d’esquí. La colla es va anar ampliant amb el cursos del 2012 i del 2013, i consolidant amb el curs de nivell 2 del 2015.
Al ser una secció amb forta temporalitat aprofitem al màxim la temporada de neu, per la qual cosa, a banda de les sortides publicades al Butlletí, organitzem sortides tots els caps de setmana possibles, que es proposen mitjançant el WhatsApp.
La secció organitza sortides a pistes a principi de la temporada i sortides de cap de setmana per fer esquí de travessa. Compartim sortides amb les seccions de muntanya i d’alpinisme, en les que alguns van amb raquetes i altres amb esquís. Entre aquestes, és molt apreciada la sortida al refugi dels Estanys de la Pera. És un cap de setmana d’iniciació que permet conèixer l’esqui de muntanya amb facilitat.
Les sortides d’esquí alpí són útils per preparar la temporada, practicar i agafar experiència per a les esquiades fora de pista.
Com en d’altres activitats de muntanya, es tracta d’un esport de risc. Cal material i equip específic, així com una preparació física i capacitat tècnica que depassa de molt el simple domini de les habilitats de descens. Es recomana que per practicar l’esquí de muntanya s’hagi assolit un bon nivell en pistes negres.
Us animem a tots a esquiar amb nosaltres!!
Articles del CESC
Memorial Muntanyenc 2022
Memorial Muntanyenc 2022 (9 i 10 de juliol)
DISSABTE A. Pic Lustou 3021m / B. Tuca de Montarruego 2631m / C. Vall de Riomajou
DIUMENGE Muro de Roda, Mirador de Guantarán
Guanyadors Concurs Sant Jordi de Fotografia (Edició 2022)
GUANYADORS DEL XXVIè CONCURS SANT JORDI DE FOTOGRAFIA (2022)
Presentació del nou president (març 2022)
Benvolguts socis, companys i amics del CESC,
En primer lloc, i pels que encara no em coneixeu, em presento: sóc en Cèsar Cabrera i em plau comunicar-vos que he estat nomenat president del CESC.
Curs d’Espelologia (març>juny)
CURS D’ESPELEOLOGIA
Benvolguts, socis! Volem realitzar un curs per iniciar-nos en aquest fantàstic món!
Tothom que vulgui iniciar-se, per tal de poder anar amb fluïdesa a l’interior dels avencs, està convidat a realitzar-ho.
El curs està comprès en 8 dies, que es realitzarà en 4 caps de setmana.
Els grups seran entre 4 i 10 persones.
Matinals de diumenge
Des de Setembre 2021 venint oferint-vos sortides matinals pràcticament cada diumenge. Sortides que ens permeten gaudir tant de la naturalesa com del nostre patrimoni. Compartint amb companyes/es la part més humana de la socialització.
Les caminades del dissabte
Memorial Muntanyenc 2021
Memorial Muntanyenc 2021 – (9) 10 i 11 de juliol
A. Pico Arnales 3002m / B. Pico Bacías 2760m / C. Ibones de Asnos i Sabocos (Pico Mandilar)
Mesures higièniques pel Memorial
No podran participar les persones amb símptomes de COVID-19 o que convisquin amb alguna persona que en tingui.
Als cotxes particulars, prevaldrà compartir cotxe amb gent de la mateixa unitat familiar. Si s’ha de compartir cotxe amb altra gent, sempre amb mascareta .
Quan es vagi en grup, sempre es guardarà la distància mínima de seguretat de 4-5 metres, entre persones que no visquin en el mateix domicili.
La distància de seguretat s’augmentarà a més de 4m si fa vent en direcció contrària al sentit de la marxa. (Caminades, BTT, Marxa Nòrdica …)
Abans de començar a menjar, els participants s’han de netejar les mans amb gel hidroalcohòlic.
No s’han de compartir ni menjar ni begudes.
S’ha de mantenir la distància de seguretat entre persones que no visquin en el mateix domicili.
A l’hotel, s’han de respectar totes les normes de seguretat que s’indiquin, entre les quals, mantener la distancia de seguretat d’1,5 m entre persones, utilizar mascaretes sempre que sigui posible en els espais comuns i rentar-se les mans freqüentment amb gel hidroalcohòlic.
Les recomanacions de seguretat poden anar canviant amb el temps, siguem responsables i estiguem atents.
Memorial Muntanyenc 2020
Memorial Muntanyenc (10) 11 i 12 de juliol
A. Pic de la Múnia 3134m / B. Rubiñera 3005m / C. Llacs de la Múnia 2526m
*Consulta les mesures higièniques de protecció:
Cicle d’Audiovisuals de Muntanya “Esteve Monrabà” (març del 2020)
Aquest any tindrem aquest nou cicle d’audiovisuals, de nivell molt alt, amb projeccions
molt interessants.
El 6 de març inaugurarem el cicle amb en Sergi Mingote i el seu repte d’assolir 6 vuitmils en un any i 2 dies. El divendres 13, l’expedició solidària d’ Arenys de Munt “Amunt
Nepal” ens presentarà l’audiovisual de la seva acció humanitària al país de l’Himàlaia
amb participació de gent del CESC.
Recuperem aquest any la presència d’en Fulgenci Farré amb un dels seus extraordinaris
audiovisuals “Marroc, tan a prop i tan lluny alhora”.
Tancarà el cicle l’Enric Soler Raspall, prou conegut nostre, amb el que podrem gaudir
de la mítica natura del Canadà.
De ben segur que gaudirem d’unes vetllades extraordinàries.
Totes les sessions són a les 21:00h del vespre
Sala Bernat Martorell, de Can Ramis. Plaça de la Vila, Sant Celoni
Divendres, 6 de març
“6 X 367“ SIS VUIT-MILS EN UN ANY I DOS DIES
A càrrec de Sergi Mingote
Divendres, 13 de març
“AMUNT NEPAL” Una acció solidària a l’hospital de Seduwa
A càrrec de Marta de la Iglesia i altres membres de l’equip
Divendres, 20 de març
EL MARROC, TAN A PROP I TAN LLUNY ALHORA
A càrrec de Fulgenci Farré
Divendres, 27 de març
PER L’OEST DEL CANADÀ: ÓSSOS I NATURA SENSE FI
A càrrec d’Enric Soler i Raspall
Guanyadors Concurs Sant Jordi de Fotografia (Edició 2019)
GUANYADORS DEL XXIVè CONCURS SANT JORDI DE FOTOGRAFIA
Memorial Muntanyenc 2019
(5) 6 i 7 de juliol del 2019
RUTES DISSABTE
Opció A – Pico Marboré 3.248m (ampliable a Picos de la Cascada)
Opció B – Pico Mondarruego 2.847m
Opció C – Ibones de Barbarisa
RUTA DIMENGE
Ermites i Dolmen de Tella
LLOC Hotel Turmo de Labuerda
PREU PELS SOCIS DEL CESC 128 euros
PREU PELS NO SOCIS DEL CESC 138 euros
ATENCIÓ!!! EN TOTS DOS CASOS: Si feu l’opció A heu d’afegir 20 euros de l’autocar
Cicle d’Audiovisuals de Muntanya “Esteve Monrabà” (març del 2019)
La Biblioteca del CESC
Assemblea General de Socis: Resum
CAMÍ DE MONTSERRAT A NÚRIA, Etapa 1 – Monestir de Montserrat – Manresa
CAMÍ DE MONTSERRAT A NÚRIA, nou projecte pel 2019
Des de la muntanya màgica de Montserrat, recorrerem els camins de l’interior de Catalunya coneixent la seva història i cultura. Remuntant el riu Llobregat descobrirem les colònies tèxtils que van ser el motor industrial de finals del s. XIX. Gaudirem de la bellesa dels boscos mediterranis, de la fauna i flora de la zona prepirinenca fins arribar a les magnífiques muntanyes que envolten el santuari de Núria a 2000m d’altitud.
Una ruta per fer amb els cinc sentits, un viatge interior que ens ensenyarà a entendre i comprendre l’exterior, a les persones, la seva cultura i la seva història.
Un mitjà de retrobament personal, la manera d’afrontar amb il.lusió i tenacitat una nova fita. Un vehicle d’amistat entre tots els caminants sense diferències de classes i religions.
Una manera pausada de conèixer amb intensitat el nostre país, la seva cultura, la seva història, el seu art i, principalment, la nostra gent.
Ens hem adherit a la Federació Catalana d’Espeleologia!
A partir de l’any 2019 els socis i les sòcies del CESC també podreu federar-vos a través de la Federació Catalana d’Espeleologia! Aquest nou servei que s’ofereix permetrà que pugueu triar entre les llicències federatives de la FEEC, com sempre, i també les de la FCE.
Per triar la millor cobertura per a vosaltres, reviseu bé les cobertures que ofereixen les diferents modalitats segons la disciplina esportiva i l’àmbit geogràfic que cobreixen.
Si teniu dubtes concrets sobre les llicències i les cobertures podeu contactar directament amb la FCE i la FEEC i de ben segur que us els resoldran!

COM US VA ANAR? Aplec Excursionista, Terres del Sénia

Aplec Excursionista Terres del Sénia, de l’1 al 4 de novembre
Aquest any, l’Aplec Excursionista dels Països Catalans serà cap al límit sud de Catalunya, a les Terres Sènia, organitzat conjuntament entre el Centre Excursionista Refalgari, l’Agrupació Excursionista d’Alcanar, el Centre Excursionista d’Ulldecona (Sudactiu) i el Club Excursionista l’Esquetxa de Rossell.
Cal recordar que aquesta trobada excursionista va començar a Fredes, l’any 1977 i que 41 anys després, la gent de les Terres del Sènia volen tornar als orígens i acollir-nos al seu territori.
La Sénia és un poble ubicat a la riba del riu Sènia, a tocar dels Ports de Beseit, de la Tinença de Benifassà i la Serra del Montsià, terra de cruïlla entre Catalunya, País Valencià i Terol que acollirà aquest l’Aplec 2018 amb tot un recull d’activitats relacionades amb la cultura, la història i la muntanya. La gent de les Terres del Sènia en volen donar a conèixer i compartir les seves muntanyes, la seva terra, les seves tradicions, la seva manera de fer, la seva cultura i la seva història.
Calendari Sessions d’Orientació
CALENDARI SESSIONS D’ORIENTACIÓ
Degut a l’interès que han generat les sessions d’orientació, us fem arribar un calendari de dates per la sessió teòrica i pràctica. Recordeu que només cal venir a una sessió teòrica i una de pràctica de les que proposem (com més seguides, millor).

KHAN TENGRI, l’intent a cim
Un últim esfooorç!! Vinga amuntl!! Només són les 10 del matí i tindré tooot el dia per descansar abans no surti per l’atac a cim! Buffff!! Quanta bufera només per arribar al camp 3!!”
Finalment i després de 8 hores intenses d’ascenció arribo al camp3 a 5900 metres. Hem sortit a les 2 de la nit del camp 1, hem estat aguantant la nevada durant la pujada sota la foscor més absoluta i després de 1700 metres de desnivell i de saltar-nos el camp 2, hem arribat a l’objectiu fixat: El camp 3.
EL CAMÍ OLIBA, Etapa 6. Sant Pere de Casserres – Rupit
Hola i gràcies per convidar-me a escriure en la revista com a senderista.
El meu nom és Jabier Maguregi (en euskera no existeix la “v”) i vaig venir a viure a Sant Celoni el mes d’abril, anant a empadronar-me al matí i a apuntar-me al CESC per la tarda, en una clara intenció de voler integrar-me en les activitats de muntanya que el Centre desenvolupa.
Khan Tengri, la Joia del Tien Shan
Us sona el nom de Khan Tengri?
Amb el desig incansable de trobar nous horitzons i noves experències, a finals del 2017 amb uns amics, vam trobar un objectiu que reunia tot el que podiem esperar d’una muntanya. Feia temps que buscàvem un projecte que ens engresqués i que no fos una còpia repetitiva del que haviem fet fins ara. Voliem fer una expedició d’alpinisme clàssic sense gaires pretensions. Buscar un cim alt però no molt, difícil però que tampoc fos molt tècnic, i conegut però sense que hi hagués massificació. Buscant i buscant vam topar de cara amb una fotografia i un nom: KHAN TENGRI que en kazac vol dir literalment “Senyor del cel”.
Guanyadors Concurs Sant Jordi de Fotografia (Edició 2018)
GUANYADORS DEL XXIIIè CONCURS SANT JORDI DE FOTOGRAFIA
Sessions d’Orientació a la Natura
A petició d’alguns socis i sòcies proposem unes sessions amb la finalitat de donar a conèixer les tècniques bàsiques d’orientació. La idea és fer una primera part teòrica (una matí o tarda) i una sessió pràctica, tot seguint el següent programa:
“DIJOUS a la Fresca”. Programa de Sortides d’Estiu
Es tracta de caminades d’unes dues hores de durada a un ritme assequible per llocs propers a Sant Celoni. Se surt puntualment a les 7 de la tarda de la Plaça Comtes del Montseny, part alta, amb cotxes particulars, procurant omplir-los per reduir el nombre de vehicles. Convé ser al lloc de trobada com a mínim cinc minuts abans de les set per tenir temps de distribuir els cotxes i poder sortir puntualment.
EL CAMÍ OLIBA, Etapa 5. Vic – Sant Pere de Casserres (CURTA)
Després de llevar-nos ben d´hora sense fer gaire cas de les previsions meteorològiques, doncs havia de ploure tot el dia, vaig començar meva primera excursió amb la meva amiga Núria; a baix a l’autocar estava l´Izmet passant llista i quan ens va demanar quina excursió faríem la Nuria li va dir la llarga, sense cap dubte, vàrem pujar a l´autocar i allà estava la Mònica que em va donar una benvinguda com si ja ens coneguessin, cosa que s’agraeix.
Formació del Grup d’Alpinisme i Escalada del CESC (2018)
Us fem arribar els tres cursos formatius que encara estem preparant aquest any. Com ja sol ser habitual, des del Grup d’Alpinisme i Escalada (GAE) del nostre CESC, i conjuntament també des del CEP de Palautordera, obrint el termini d’inscripcions.
Calendari 2018 Barrancs
Muy buenas…
Ya está a punto de arrancar la temporada 2018 de barrancos, así que a desempolvar neopreno, botas, arnés, cuerdas, hierros, y a por vuestras agendas. Que aquí tenéis el calendario para este año..
Memorial Muntanyenc 6-7 i 8 de juliol
Garmo Negro 3051 / Pic d’Anayet 2545 / Llacs d’Anayet (Panticosa)
LLOC Hotel Turmo de Labuerda
PREU PELS SOCIS DEL CESC 128 euros
PREU PELS NO SOCIS DEL CESC 138 euros
Cursos d’Alpinisme Nivell 1
Què motiva a divuit persones a apuntar-se a un curs d’iniciació d’alpinisme? De segur totes tenim les nostres raons, però crec que hi ha un parell de comunes: ganes d’aprendre i gaudir.
Cursos d’Alpinisme Nivell 1 (2017-2018)
Com sempre, des del Grup d’Alpinisme i Escalada (GAE) del nostre CESC hem estat treballant com formiguetes, a l’ombra, de forma callada però constant, conjuntament amb els nostres companys i veïns del CEP.
Aquest passat novembre batíem alguns dels nostres propis rècords. Per començar, ens vàrem veure obligats a obrir més places pel curs de muntanya hivernal del 2017, formació mal anomenada oficialment “curs d’alpinisme de nivell 1”, donat que del que és pròpiament alpinisme, és a dir, escalada en condicions hivernals, se’n fa ben bé poca, essent una activitat que queda reservada realment al curs d’alpinisme de nivell 2.
EL CAMÍ OLIBA, Etapa 3. Santa Maria d’Oló-L’Estany (CURTA)
Ja no ho podem encobrir més. Es comencen a sentir rumors pel CESC i no tardaran a desemmascarar-nos. Companys de la CURTA de SENDERS: hem d’enfrontar el nostre terrible secret. En realitat som una secta gastronòmica i anar a caminar és només una cortina de fum.
EL CAMÍ OLIBA, Etapa 3. Artés – L’Estany
Aquest diumenge ens vam estrenar al grup de senders per fer la tercera etapa del camí Oliba (des d’Artés fins a l’Estany).
Som dues noies, la Mireia i la Mercè, que ens vam conèixer a l’autocar, per coses de la vida ens vam asseure juntes i resulta que les dues érem noves, i a més a més havíem triat de fer el trajecte llarg, això ens va unir ja d’entrada.

La corda, una companya fidel a la muntanya.
Tots els que som habituals de la verticalitat en la muntanya utilitzem les cordes, en major o menor mesura, per poder-nos-hi recolzar alhora de realitzar les nostres activitats. Tot i que seria possible sortir sols a la muntanya, encara que no és gens recomanable perquè pot ser altament perillós, la corda ens hi acompanyaria igualment. La corda és, doncs, la nostra companya d’aventures permanent, la que sempre ens dóna seguretat, la que ens permet arribar a llocs que no podríem assolir sense ella i la que hem de cuidar i saber utilitzar si volem preservar la nostra vida intacta. Com tots els companys d’aventura, si l’aventura comporta risc, s’ha de conèixer bé.More
Cicle d’Audiovisuals de Muntanya “Esteve Monrabà” (març del 2018)
Aquest any, a la sala Bernat Martorell, tindrem aquest nou cicle d’audiovisuals amb projeccions molt interessants.
El 2 de març inaugurarem el cicle amb la sessió “L’Expedició Tunu, l’altre costat de Groenlàndia” a càrrec d’en Fulgenci Farré.
El divendres 9 en Ferran Latorre ens presentarà “Els catorze 8000 catalans. Tancant el cercle”. En Ferran és el primer català en assolir tots els 8000 del planeta.
Finalment el 16 tancarem el cicle tot gaudint de la presència de l’Enric Soler Raspall amb l’audiovisual “Mongòlia, les vastes planures de Gengis Khan”.
EL CAMÍ OLIBA, Etapa 2. Manresa – Artés
Diuen que l’energia no es crea ni es destrueix, que només es transforma. Doncs aquí estic, intentant plasmar en paraules les bones energies que es desprenen i que m’enduc en totes les sortides amb la gent del CESC. Perquè tot i que a alguns de vosaltres us conec ja fa més d’un any, fins ara no havia pogut apuntar-me a les sortides del grup de Senders.

Avenc dels Esquirols, Via Montesinos
Ja fa temps que tenim nous integrants al nostre grup; es tracta de la Maite, la Gemma i la Ukerdi. En aquesta sortida érem la Mònica, la Maragda, la Maite, l’Ukerdi i jo mateix.
EL CAMÍ OLIBA, Etapa 1: Monestir de Montserrat – Manresa
Diuen que sempre hi ha una primera vegada, doncs aquesta ha estat la nostra experiència en aquest primer tram de ruta.
Sembla ser que en aquestes sortides de Senders, pots triar entre 2 opcions, ruta curta o bé ruta llarga. I com no podia ser d’una altra manera, nosaltres decidim fer la llarga, què molt serà! -pensem- però no hi ha cotxe escombra, eh! Que quedi clar.
El Camí del Bisbe i Abat Oliba (GR 151), nou projecte pel 2018

L’art romànic es presenta, doncs, com un element integrador de la Catalunya Central, i constitueix l’argument idoni per fomentar l’equilibri territorial i per donar a conèixer el paisatge, la gastronomia, la tradició i tota l’oferta turística complementària de la Catalunya interior.
RUTA DEL 1714, Etapa 11: Mirador de Barcelona PR-C 171
El sender d’avui es presenta bé. Per una banda, després de fer autèntiques quilometrades amb en Barba, avui en una horeta serem a lloc. Per altre banda, tot i que Barcelona és a tocar, els camins que l’envolten són uns grans desconeguts per nosaltres i ens fa gràcia caminar-hi.
I no menys important, acaba la jornada amb una gran festa de celebració del final dels Senders de 1714, després de dos anys recorrent molts llocs significatius de la nostra història.

RUTA DEL 1714, Etapa 10: Fòrnols del Cadí – Gòsol
El meu primer cop a Senders. Diuen que les primeres vegades costen, és massa dur i acabes rebentat, però deu ser que realment passa, només quan t’ho creus.
Segurament per això no m’he sentit així. O potser és que no volien que m’espantés el meu primer cop; qui sap? Aquesta gent és capaç de tot. Capaç de portar-te per camins molt planers sense dir-te que més endavant hi haurà la pitjor pujada de la teva vida, capaç de fer-te creure que en cinc minuts dinaràs quan casualment encara falta una hora, capaç de fer-te esperar la resta del grup que pugi i marxar quan tu necessites beure aigua. Però malgrat tot, són molt bona gent.

Avenc de l’Espluga
En aquesta sortida érem la Monica, Maragda, Xema, Rafael i jo mateix. A les 7:15h ja érem a Matadepera, al pàrquing de l’Alzina del Salari, ja que l’aproximació és llarga i feixuga. Carregats amb 220mts de corda i material, ens plantem en una hora a la boca de l’avenc, on després de la caminada, esmorzem una mica i ens canviem per entrar a la cavitat.
Una setmana de vacances pujant 100 Cims al Pirineu
Resseguint valls molt boniques com la de Boí, des de Taüll vàrem assolir el Tuc de la Comamarja. Per l’ancestral camí del Port de Viella, que els antics pobladors d’aquestes contrades havien de fer per arribar a la Ribagorça des de la Vall d’Aran i al revés, abans de que es construís el conegut túnel, vam arribar al Tuc del Port de Viella.
More
Curs d’Escalada, Nivell 1 (abril/maig 2017)
Durant aquests passats mesos d’abril i maig vàrem dur endavant, des del Grup d‘Alpinisme i Escalada del CESC, un nou curs d’escalada de nivell 1 (iniciació a l’escalada, en vies d’un sol llarg), conjuntament amb els nostres companys del Club Excursionista Palautordera.
Els Estanys de la Pera amb esquís
6:00h del matí. Sona el despertador. Per uns segons voldries parar-lo, fer mitja volta i a dormir. Però a l’instant et ve a la ment un idíl.lic paisatge blanc que no et pots deixar perdre i saltes del llit!
A les 7h del matí ens trobem a Sant Celoni per sortir en direcció a les pistes d’esquí nòrdic d’Aransa, a prop de Martinet. Abans, però, fem parada a Ribes de Freser per trobar-nos amb els arbuciencs i per llogar esquís. Evidentment, aprofitem la parada per esmorzar bé.
Un cop arribats a l’estació d’Aransa ens equipem i abans de res provem el correcte funcionament dels arves. Ens acompanyen també l’Esther i la Mireia que faran la ruta en raquetes. Ah! I en estil lliure a quatre potes, també ens acompanya en Boris!
Curs d’Alpinisme, Nivell 2 (novembre/desembre 2016)
Un nou curs d’alpinisme de nivell 2. Des del Grup d’Alpinisme i Escalada, la secció tècnica del CESC, un any més, al llarg d’aquests passats novembre i desembre, hem tirat endavant la formació més completa i compromesa que en aquests moments s’imparteix a esportistes a nivell federatiu. Es diu ràpid…
REEQUIPAMENT DE L’AVENC DEL PENYA-SEGAT DE LA FALCONERA
L’avenc del Penya-segat de la Falconera és un curiós forat amb una certa forma de tub que travessa un espadat de la façana marítima del Parc Natural del Garraf, a la vora mateix del Port de Garraf. Té uns 80 metres de fondària fins a la plataforma de sorra i uns 30 metres més fins el mar.
Un dels trets més peculiars que té és que s’hi poden practicar el barranquisme, atès que es pot baixar fins al mar i sortir nedant, l’espeleologia, perquè té un cert ambient d’avenc i està preparat per instal·lar les cordes en fix sense fregaments, i l’escalada, ja que es pot baixar fent ràpel i pujar-lo escalant.
Curs d’Alpinisme, Nivell 1 (desembre 2015)
D’entrada no pensava pas parlar sobre aquest curs que acabem d’enllestir. Pensava treure’m aquesta responsabilitat de sobre deixant-la sobre algun alumne més eixerit que jo. Però vist com ha esdevingut, em veig obligat a fer-ho. Simplement?. Ha estat un èxit. Però quan dic un èxit, és que em refereixo a un ÈXIT.
El Pedró de Tubau
Són les 7 del matí, hem quedat a la Plaça Comptes del Montseny per enfilar cap al Berguedà, avui toca sortida amb el CESC, de fet la meva primera sortida. N’he sentit a parlar tant d’aquest grup excursionista! El meu pare n’era un dels components quan era jove i tota la família ens hem passat hores escoltant les seves aventures a les muntanyes!
DESCENS I ASCENS DEL SALT DE SALLENT DE RUPIT
El Salt de Sallent de Rupit és un impressionant salt d’aigua d’uns 110 metres d’alçada aproximadament que es troba al municipi de Rupit i Pruit, al bell mig del Collsacabra, i que pertany a la comarca d’Osona. Per accedir-hi, s’ha de sortir del poble de Rupit baixant pel camí que va paral·lel a la Riera de Rupit o bé pel camí que duu primer cap a Sant Joan de Fàbregues i que després trenca cap a l’est fins a baixar tot just per sobre el Salt de Sallent. Uns metres més enllà del sallent hi ha un mirador amb unes vistes magnífiques.
KHAN TENGRI, l’intent a cim
“Un últim esfooorç!! Vinga amuntl!! Només són les 10 del matí i tindré tooot el dia per descansar abans no surti per l’atac a cim! Buffff!! Quanta bufera només per arribar al camp 3!!”
Finalment i després de 8 hores intenses d’ascenció arribo al camp3 a 5900 metres. Hem sortit a les 2 de la nit del camp 1, hem estat aguantant la nevada durant la pujada sota la foscor més absoluta i després de 1700 metres de desnivell i de saltar-nos el camp 2, hem arribat a l’objectiu fixat: El camp 3.