Skip to content

Muntanya

La secció de muntanya del CESC és la secció del Centre que acull aquelles persones que tenen una certa inquietud en fer cims o bé caminades prou llargues i amb força desnivell, però sense haver de fer servir accessoris més propis de l’alpinisme (cordes, arnès, casc, mosquetons, etc).
L’objectiu de la secció és gaudir de la natura i dels paisatges des del cim i el seu vincle amb la cultura. Es pot considerar la secció-pont entre les menys dures, com poden ser natura i senders, i la més tècniques i exigents, com l’alpinisme. També és una mica més selectiva, doncs o bé per la llargada i el desnivell, o pels llocs i alçades per on passem, no és apta per a tot tipus de persones.
El destí final de les sortides pot ser un cim, altres dies un llac, una cascada o qualsevol altre punt que ens fixem com objectiu, i quasi bé sempre són d’un sol dia.
Durant la temporada hivernal solem fer un parell de sortides a la neu amb raquetes, sempre buscant zones amb prou encant paisatgístic i de no massa dificultat.
El plantejament de la secció és fer una sortida mensual. La llargada i el desnivell varien segons la sortida, solen oscil·lar entre els 10 i 20 km i entre 800 i 1200 m de desnivell positiu aproximadament; si el tipus de sortida ho permet s’intenta que sigui una ruta circular, per tal de fer la sortida més amena. Si no pot ser, doncs pugem i baixem altra vegada pel mateix camí.
Els desplaçaments els fem amb cotxes particulars (compartim despeses) ja que els llocs de muntanya on anem, no solen ser accessibles pels autocars (sempre hi pot haver alguna excepció).

Esdeveniments de la secció

Articles del CESC