Skip to content

Trobades Anuals

Calçotada

Com marca la tradició, el primer diumenge de març ens trobarem al local social La Mariona de Mosqueroles per poder menjar-nos els calçots.
 
El menú inclou:
– els calçots i la salsa
– el segon plat: llom, butifarra, mangeta del ganxet/fesol, manut adobat amb oli o adob ibèric, A TRIAR
– vaset de gelat
 
PREU Socis 10 euros/ No Socis 15 euros
Cal que porteu tots els estris per menjar.
No cal que porteu taula ni cadires.
Com s’han de comprar els calçots, cal saber amb alguns dies d’antelació, quants serem.

Memorial muntanyenc

Text per aquesta secció

Marxa pel Montseny

L’any 1978 naixia la popular Marxa pel Montseny, una de les pioneres que començaren la seva activitat amb el re-establiment de la democràcia al nostre país.

El Centre Excursionista Sant Celoni n’és organitzador des de l’any 1990.

Sortint de Sant Celoni, la Marxa pel Montseny es mou també per terrenys del Parc Natural, seguint itineraris de bellesa excepcional, per indrets amb masies -com la de l’escriptor Serafí Pitarra i la del pintor Antoni Tàpies- i vistes extraordinàries.

Són ja clàssiques les dues opcions de Marxa i Marxeta, de 22 i 14 km aproximadament, tot i que alguns anys s’ofereix també una tercera opció.

Al llarg del recorregut, el participant troba avituallaments amb aigua, caldo, te, taronges, refrescos, pastes i vi dolç. Al final de la caminada, podrà gaudir d’un bon esmorzar amb amanida, pa amb tomàquet, botifarra i pastes i beguda. També es sortegen uns regals i es fa un obsequi a tots els participants, dins d’un ambient festiu.

Els darrers anys la Marxa és solidària i una part dels ingressos de les inscripcions es destina a col·lectius necessitats.

Diada del Soci

El CESC us convida a celebrar aquesta tradicional festa de tardor, per compartir amb el companys del CESC. També són benvinguts els acompanyants.
Com ja portem fent uns anys, celebrarem la Diada del Soci, a la sala Mariona de Mosqueroles, on podrem disposar d’un gran espai.
Tots els actes seran el diumenge. A part de les tradicionals xocolatada i paella, també tindrem una caminada pels voltants. També entregarem les insígnies a totes aquelles persones amb 25 anys de socis al CESC.
 
DATA Diumenge abans de l’1 de novembre
HORARI
09:00h Xocolatada
10:00h Caminada del Senglar: és un recorregut circular de aproximadamente dues hores. Surt del Local Mariona cap a Can Patxot, Can Costa, Cal Parrac, Can Guilló i Can Mataburros, tornant pel Turó d’en Costa.
A part de senglars, també és un camí de bolets! Podrem dedicar una bona estona a buscar bolets i portar-los a temps per ficar-los a la cassola de l’arròs que, els companys i companyes que no hagin vingut a caminar, ens estaran preparant.
14:00h Dinar: paella d’arròs i cremat. Entrega de les insígnies a totes aquelles persones amb 25 anys de socis al CESC.
Mitja tarda Comiat
 
PREU
Socis: 10 euros
Menors de 10 anys: 6 euros
No Socis: 15 euros
El preu inclou la xocolatada, l’amanida, la paella, el vi, el cremat i el cost del local.
Us recordem que no cal que dueu la taula i les cadires, però sí tots els estris per menjar

Aplec dels Països Catalans

Text per aquesta secció

Pujada del Pessebre

A mitjans de desembre, cada any, es puja un Pessebre fet per algun soci i s’hi deixa tot el cicle de Nadal. Un cop arribats al cim, és costum cantar algunes Nadales, menjar torrons i vi bo.
 
OPCIONS
A. PUJAR A PEU DES DE SANT MARÇAL
SORTIDA 07:30h plaça Comtes del Montseny, o a les 08:00h des del pàrquing d’en Mont (un km aprox. abans d’arribar a Sant Marçal).
ITINERARI Des de Sant Marçal, hi haurà dues opcions: pels Castellets (grimpada) o pel GR5.2. Baixada pel GR5 o per Briançó.
DIFICULTAT Grimpada en el tram de Castellets. Uns 600m de desnivell.
 
B. PUJAR DES DEL PLA DE L’ESPINAL
SORTIDA 08:30h plaça Comtes del Montseny, en cotxes fins al Pla de l’Espinal.
ITINERARI El Pla de l’Espinal – Briançó – Les Agudes
DIFICULTAT Apte per gairebé tothom. Camí tradicional, ben marcat i molt fressat. Uns 450m de desnivell.